Izjava i napomene o zaštiti podataka za kupce, dobavljače i druge poslovne partnere

1. Područje važenja

1.1 Zaštita vaših osobnih podataka nam je važna. Ova Izjava o zaštiti podataka treba obavještavati korisnike internetske ponude tvrtke Geberit, posebno web stranice(a) tvrtke Geberit (www.geberit.hr) kao i kupce, dobavljače i poslovne partnere o obradi osobnih podataka drugih društva grupacije Geberit u EU, Švicarskoj, Velikoj Britaniji i Norveškoj. Stoga se ne moraju svi dijelovi ove informacije odnositi na vas.

1.2 Osobni podaci u smislu ove Izjave o zaštiti podataka su svi podaci koji se odnose ili se mogu povezati s vama osobno, poput npr. imena, adrese ili e-mail adrese.

2. Voditelj obrade

2.1 Rukovatelj Geberit web stranice koju posjećujete, a time i voditelj obrade je Geberit društvo navedeno u impresumu web stranice.

2.2 Voditelj obrade vaših osobnih podataka u ostalim je slučajevima Geberit prodaja d.o.o., Ruše, Podružnica Zagreb,Samoborska 218, 10090 Zagreb, Hrvatska.

3. Službenik za zaštitu podataka

Naš odjel za zaštitu podataka kao i službenika za zaštitu podataka možete kontaktirati nadataprotection@geberit.com ili na našu poštansku adresu uz dodatak „data protection”.

Za povjerljivi kontakt isključivo s našim službenikom za zaštitu podataka upotrijebite sljedeće podatke za kontakt:
Maja Filipič, Geberit prodaja d.o.o., Leskoškova 9e, SI-1000 Ljubljana
E-mail:maja.filipic@geberit.com

4. Automatizirani postupak prikupljanja i obrade podataka na Geberit web stranicama

Naše web stranice upotrebljavaju niže opisane tehnologije i alate. Ako su izborni i ne želite da se oni koriste, uz svaki alat navest ćemo vam razne mogućnosti i postavke za sprječavanje njihova korištenja.

4.1 Datoteke zapisnika poslužitelja

4.1.1 Kao i kod svake web stranice, tako i naš poslužitelj u svojim datotekama zapisnika automatski i privremeno prikuplja podatke koje prenosi preglednik ako niste deaktivirali tu opciju. Ako želite pregledavati našu web stranicu, prikupljamo sljedeće podatke koji su nam tehnički potrebni kako bismo vam mogli prikazati naše web stranice te kako bismo zajamčili stabilnost i sigurnost:

 • IP-adresa računala koje šalje upit
 • upit klijenta za datotekom
 • http odzivni kod
 • internetska stranica s koje nas posjećujete (URL referenta),
 • vrijeme upita poslužitelja
 • tip i verzija preglednika
 • operativni sustav računala s kojeg dolazi upit

4.1.2 Ovi se dnevnički podaci poslužitelja ne evaluiraju na način da se povezuju s osobom. Ako gore navedene informacije sadrže osobne podatke (posebice IP adresu), podaci se prikupljaju na temelju čl. 6. st. 1. toč. (f) OUZP-a. Pritom je naš legitimni interes osigurati propisno funkcioniranje naših web stranica. Ako trebate dodatne informacije vezano za odvagivanje interesa koje treba provesti sukladno čl. 6. st. 1. toč. (f) OUZP-a, molimo da nas kontaktirate na podatke navedene u točki 2. Privremeno pohranjujemo vaše osobne podatke kako bismo omogućili da se web stranica pojavi na vašem računalu. U tu svrhu vaši se osobni podaci moraju čuvati tijekom trajanja sesije. Vaši se osobni podaci pohranjuju u datoteke zapisnika kako bi se osigurala funkcionalnost web stranice. K tomu upotrebljavamo vaše osobne podatke kako bismo osigurali sigurnost naših sustava informacijske tehnologije. Vaši osobni podaci neće se obrađivati na drugi način. Vaši će se osobni podaci izbrisati čim više ne budu potrebni za postizanje svrhe njihove obrade. Ako se vaši osobni podaci bilježe u svrhu omogućavanja dostupnosti web stranice, izbrisat će se čim napustite web stranicu. Ako se vaši osobni podaci pohranjuju u datoteke zapisnika, izbrisat će se najkasnije nakon 14 dana. Ako se vaši osobni podaci pohranjuju izvan tih okvira, vaši će se osobni podaci anonimizirati tako da pridruživanje više nije moguće.

4.2 Poboljšanje udobnosti, optimizacija web stranice, analiza ponašanja korisnika i prikaz personalizirane reklame

4.2.1 Pravna osnova za pohranjivanje informacija na vašem računalu ili mobilnom uređaju ili pristup informacijama koje su već pohranjene na vašem računalu ili mobilnom uređaju je vaš pristanak u skladu s nacionalnim zakonima koji provode Direktivu 2002/58/EC (Direktiva o privatnosti i elektroničkim komunikacije). Pravna osnova za obradu vaših osobnih podataka u kontekstu primjene kolačića i usporedivih tehnologija poput piksela, oznaka, web-pratilica, posebnog označavanja preglednika itd. („kolačići za praćenje”) u svrhu poboljšanja udobnosti, optimizacije web stranice, analize ponašanja korisnika i prikaza personalizirane reklame nakon spajanja s vašim glavnim podacima ugovora i vašom poviješću kupnje je privola koju ste dali sukladno čl. 6. st. 1. toč. (a) OUZP-a.

4.2.2 Obrada vaših osobnih podataka omogućuje nam optimizaciju jednostavnosti upotrebe naše web stranice kao i unapređenje prodaje prodajom robe ili usluga.

4.2.3 Vaši će se osobni podaci izbrisati čim opozovete izjavu o privoli ili ako vaši osobni podaci više nisu potrebni za postizanje svrhe obrade.

4.2.4 Pregled kolačića koji se koriste na našem web-mjestu možete pronaći u pojedinostima o kolačićima na našem banneru za kolačiće pod “Promijeni postavke kolačića“. To ćete pronaći u podnožju početne stranice. Tamo možete prilagoditi svoje postavke za kolačiće postavljene na našim web stranicama u bilo kojem trenutku.

Možete opozvati izjavu o privoli za obradu vaših osobnih podataka u kontekstu upotrebe kolačića za praćenje u bilo kojem trenutku s učinkom za budućnost postupajući na sljedeći način:

(1) Promjena postavki privole na našoj web stranici

Na našoj web stranici nudimo vam mogućnost jednostavnog opoziva obrade vaših osobnih podataka u kontekstu upotrebe kolačića za praćenje. Kako biste to učinili, možete ponovo pozvati natpis za kolačiće putem poveznice u „podnožju” naše web stranice („Promjena postavki kolačića”).

U slučaju opoziva, na vaše će se računalo postaviti drugi kolačić koji nam signalizira da ne upotrebljavamo kolačiće za praćenje. Ako izbrišete odgovarajući kolačić, od vas će se zatražiti da ponovo date privolu prilikom sljedećeg posjeta našoj web stranici.

(2) Promjena postavki vašeg preglednika

Promjenom postavki u pregledniku možete alternativno deaktivirati ili ograničiti prijenos kolačića. Već pohranjene kolačiće možete izbrisati u svakom trenutku. To se može učiniti i automatski. Ako su deaktivirani i tehnički potrebni kolačići za našu web stranicu, možda više nećete moći upotrebljavati sve funkcije web stranice u njihovom punom opsegu.

(3) Google Analytics

Kao dio integracije Google Analyticsa, koristimo takozvano “server-side tag-ging“. U ovom slučaju, poslužitelj se prebacuje s naše strane između prikupljanja s naše strane i prijenosa Googleu. Time se osigurava da se nikakvi osobni podaci ne prenose Googleu.

Ako ne želite da Google Analytics obrađuje vaše osobne podatke, možete dodatno instalirati dodatak pregledniku kako biste ga deaktivirali. Ovaj dodatak upućuje Google Analytics JavaScript (ga.js, analytics.js i dc.js) na web stranicama da ne prikuplja vaše osobne podatke.

Za više informacija o uvjetima korištenja i zaštiti podataka posjetite:

http://www.google.com/analytics/terms/de.html ili

https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=de.

Osim toga, na našoj web stranici aktivirana je anonimizacija IP-a.

Ako želite deaktivirati Google Analytics, pozovite dolje navedenu stranicu i instalirajte dodatak za deaktiviranje Google Analyticsa za vaš preglednik. Detaljne informacije o instalaciji i deinstalaciji dodatka možete pronaći u relevantnim resursima pomoći za svoj preglednik.

4.3 Google AdWords

4.3.1 Upotrebljavamo ponudu Google AdWordsa (uklj. i Google AdWords Remarketing) kako bismo uz pomoć promidžbenih sredstava (tzv. Google AdWords) na vanjskim web stranicama ukazali na našu atraktivnu ponudu. Na temelju podataka promidžbene kampanje možemo utvrditi koliko su uspješne pojedine promidžbene mjere. Upotrebljavamo ovaj alat kako bismo vam prikazali reklamu koja je vama zanimljiva, kako bismo vam našu web stranicu učinili zanimljivijom te postigli pošteni proračun troškova promidžbe.

4.3.2 Ta promidžbena sredstva Google isporučuje preko tzv. „poslužitelja oglasa”. Za to koristimo kolačiće poslužitelja oglasa pomoću kojih se temeljem određenih parametara može mjeriti uspjeh, kao npr. broj prikazivanja oglasa ili korisničkih klikova. Ako preko Googleovog oglasa dođete na našu web stranicu, Google AdWords pohranjuje kolačić na vašem računalu. Ti kolačići u pravilu prestaju važiti nakon 90 dana i ne služe vašoj osobnoj identifikaciji. Uz taj se kolačić kao vrijednosti za analizu u pravilu pohranjuju jedinstveni ID kolačića, broj prikazivanja po plasmanu (učestalost), posljednji prikaz (relevantno za konverzije nakon pregleda) te informacije o odjavi (oznaka da korisnik ne želi da mu se više obraćamo).

4.3.3 Ti kolačići omogućuju Googleu da ponovno prepozna vaš internetski preglednik. Ako korisnik posjeti određene podstranice web stranice AdWordsovog klijenta, a još nije istekla valjanost kolačića koji je pohranjen na njegovom računalu, Google i klijent mogu prepoznati da je korisnik kliknuo na oglas i da je preusmjeren na tu stranicu. Svaki AdWordsov klijent dobiva drugačiji kolačić. Kolačići se dakle ne mogu pratiti s web stranice AdWordsovih klijenata. Mi u okviru navedenih promidžbenih mjera ne prikupljamo i ne obrađujemo sami osobne podatke. Od Googlea dobivamo samo statističke evaluacije. Na temelju tih evaluacija možemo vidjeti koje su korištene promidžbene mjere posebno učinkovite. Ne dobivamo dodatne podatke iz upotrebe tih promidžbenih mjera, a posebno ne možemo identificirati korisnike na temelju tih informacija.

4.3.4 Pravna osnova za obradu vaših osobnih podataka u kontekstu primjene ponude „Google AdWords” je privola koju ste dali sukladno čl. 6. st. 1. toč. (a) OUZP-a. Vaši će se osobni podaci izbrisati čim opozovete izjavu o privoli ili ako vaši osobni podaci više nisu potrebni za postizanje svrhe obrade. Odgovarajući kolačići u pravilu se brišu nakon 90 dana.

4.3.5 Možete pronaći pregled kolačića koji se koriste na našoj web stranici za potrebe Google Adwordsa u pojedinostima o kolačićima na našem banneru za kolačiće pod “Promijeni postavke kolačića“. To ćete pronaći u podnožju početne stranice. Tamo možete opozvati svoj pristanak za obradu Vaših osobnih podataka u Google Adwords svrhe u bilo kojem trenutku s budućim učinkom.

4.4 DoubleClick by Google

4.4.1 Naše web stranice upotrebljavaju alat DoubleClick by Google. DoubleClick koristi kolačiće kako bi se objavljivali oglasi koji su relevantni za korisnike i poboljšala izvješća o učincima kampanje ili kako bi se – ako je aktivirana funkcija Frequency Capping – spriječilo da korisnik više puta vidi iste oglase. Pomoću ID broja kolačića Google bilježi koji se oglasi objavljuju u kojem pregledniku i tako može spriječiti da se oni prikazuju višekratno. Osim toga, DoubleClick pomoću ID broja kolačića može bilježiti tzv. konverzije koje su povezane s upitima temeljem oglasa. To je primjerice slučaj ako korisnik vidi DoubleClick oglas te kasnije pomoću istog preglednika otvori web stranicu oglašivača i tamo nešto kupi. Prema navodima Googlea, kolačići DoubleClicka ne sadrže osobne podatke.

4.4.2 Zahvaljujući korištenim alatima AdWords i DoubleClick by Google vaš preglednik automatski uspostavlja izravnu vezu s Googleovim poslužiteljem. Nemamo utjecaj na opseg i daljnju upotrebu podataka koje Google prikuplja pomoću ovoga alata te vas stoga obavještavamo sukladno našim saznanjima: uporabom DoubleClicka Google dobiva informaciju da ste otvorili odgovarajući dio naše web stranice ili da ste kliknuli na naš oglas. Ako ste registrirani za neku Googleovu uslugu, Google može pridružiti posjet vašem korisničkom računu. Čak i ako niste registrirani na Googleu, odnosno ako se niste prijavili, postoji mogućnost da Google sazna i pohrani vašu IP adresu.

4.4.3 Dodatne informacije o DoubleClick by Google možete pronaći na stranicihttps://www.doubleclickbygoogle.com/ kao i o zaštiti podataka kod Googlea općenito:https://policies.google.com/privacy?hl=en&gl=de.

4.4.4 Pravna osnova za obradu vaših osobnih podataka u kontekstu primjene ponude „DoubleClick by Google” je privola koju ste dali sukladno čl. 6. st. 1. toč. (a) OUZP-a. Vaši će se osobni podaci izbrisati čim opozovete izjavu o privoli ili ako vaši osobni podaci više nisu potrebni za postizanje svrhe obrade.

4.4.5 Možete pronaći pregled kolačića koji se koriste na našem web-mjestu u svrhe povezane s uslugom Google DoubleClick u pojedinostima o kolačićima našeg bannera za kolačiće pod “Promjena postavki kolačića“. To ćete pronaći u podnožju početne stranice. Postoji nekoliko načina na koje možete odustati od sudjelovanja u Google AdWordsu i DoubleClicku.

Možete opozvati izjavu o privoli za obradu svojih osobnih podataka u kontekstu upotrebe Google DoubleClicka u bilo kojem trenutku s učinkom za budućnost ponovnim pozivanjem našeg natpisa za kolačiće putem podnožja naše početne stranice i prilagodbom svojih postavki na odgovarajući način.

 • odabirom odgovarajuće postavke svojeg preglednika; sprječavanjem kolačića trećih strana sprječavate dobivanje oglasa trećih strana;
 • deaktiviranjem kolačića za praćenje konverzije tako da svoj preglednik namjestite na način da se blokiraju kolačići s domena „https://adwords.google.com/home/”,https://adssettings.google.com pri čemu se ta postavka briše kad izbrišete svoje kolačiće;
 • deaktiviranjem oglasa na temelju interesa ponuđača koji sudjeluju u kampanji samoregulacije „O oglasima” putem poveznicehttp://www.aboutads.info/choices pri čemu se ta postavka briše kad izbrišete svoje kolačiće;
 • trajnim deaktiviranjem u svojim preglednicima Firefox, Internet Explorer ili Google Chrome na poveznicihttp://www.google.com/settings/ads/plugin. Međutim, upozoravamo vas da u tom slučaju možda neće biti moguće u potpunosti koristiti sve funkcije ove web stranice.


4.5 AppNexus, Adform, Plista, Sizmek

4.5.1 Naše web stranice upotrebljavaju i alate AppNexus, Adform, Plista i Sizmek.

4.5.2 Ovi alati koriste kolačiće kako bi se objavljivali oglasi koji su relevantni za korisnike i poboljšala izvješća o učincima kampanje ili kako bi se spriječilo da korisnik više puta vidi iste oglase. Pomoću ID broja kolačića alati bilježe koji se oglasi objavljuju u kojem pregledniku te se na taj način, ako je aktivirana funkcija Frequency Capping, može spriječiti njihovo višekratno prikazivanje. Prema navodima ponuđača, kolačići tih alata ne sadrže osobne podatke.

4.5.3 Na temelju korištenih alata vaš preglednik automatski uspostavlja izravnu vezu s poslužiteljem dotičnog trećeg ponuđača. Nemamo utjecaj na opseg i daljnju obradu podataka koji se prikupljaju pomoću ovih alata te vas stoga obavještavamo sukladno našim saznanjima: ponuđači povezivanjem dobivaju informaciju da ste otvorili odgovarajući dio naše web stranice ili da ste kliknuli na naš oglas.

4.5.4 Pravna osnova za obradu vaših osobnih podataka u kontekstu upotrebe alata je privola koju ste dali sukladno čl. 6. st. 1. toč. (a) OUZP-a. Obrada vaših osobnih podataka omogućuje nam unapređenje prodaje prodajom robe ili usluga. U tom kontekstu postavljamo kolačiće koji prikazuju oglase koji su relevantni za vas i poboljšavaju izvješća o izvedbi kampanje. Osim toga, upotreba odgovarajućih kolačića spriječit će da više puta vidite iste oglase. Vaši će se osobni podaci izbrisati čim opozovete izjavu o privoli ili ako vaši osobni podaci više nisu potrebni za postizanje svrhe obrade.

4.5.5 Dodatne informacije o alatima navedenim pod ovom točkom možete pronaći na stranicama https://www.appnexus.com/en/company/platform-privacy-policy,https://site.adform.com/privacy-policy-opt-out/,https://www.plista.com/about/privacy/,https://www.sizmek.com/privacy-policy/.

4.5.6 Sudjelovanje u servisima AppNexus, Adform, Plista i Sizmek možete spriječiti na različite načine:

4.5.7 Možete pronaći pregled reklamnih kolačića koji se koriste na našoj web stranici za gore opisane alate u pojedinostima o kolačićima na našem banneru za kolačiće pod “Promijeni postavke kolačića“. To ćete pronaći u podnožju početne stranice. Možete opozvati izjavu o privoli za obradu svojih osobnih podataka u bilo kojem trenutku s učinkom za budućnost ponovnim pozivanjem našeg natpisa za kolačiće putem podnožja naše početne stranice i prilagodbom svojih postavki na odgovarajući način.

 • odabirom odgovarajuće postavke svojeg softvera preglednika, sprječavanjem kolačića trećih strana sprječavate dobivanje oglasa trećih strana;
 • deaktiviranjem kolačića za praćenje konverzije tako da svoj preglednik namjestite na način da se blokiraju kolačići s domena www.appnexus.com,www.themig.com, „https://site.adform.com”,www.plista.com, „www.sizmek.com”;
 • deaktiviranjem oglasa na temelju interesa ponuđača koji sudjeluju u kampanji samoregulacije „O oglasima” putem poveznice http://www.aboutads.info/choices pri čemu se ta postavka briše kad izbrišete svoje kolačiće;
 • trajnim deaktiviranjem u svojim preglednicima Firefox, Internet Explorer ili Google Chrome na poveznici http://www.google.com/settings/ads/plugin. Međutim, upozoravamo vas da u tom slučaju možda neće biti moguće u potpunosti koristiti sve funkcije naših web stranica.

4.6 Facebook Custom Audiences

4.6.1 Naše web stranice također koriste značajku remarketinga Custom Audiences tvrtke Meta Plat-forms Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, SAD. Na taj se način korisnicima naših web stranica u okviru posjeta društvene mreže Facebook ili drugih web stranica koje također koriste ovaj postupak mogu prikazati oglasi u skladu s njihovim interesima („Facebook-Ads”). Upotrebljavamo ovaj alat kako bismo vam prikazali reklamu koja je vama zanimljiva te kako bismo vam naše web stranice učinili zanimljivijima.

4.6.2 Na temelju korištenih marketinških alata vaš preglednik automatski uspostavlja izravnu vezu s Facebookovim poslužiteljem. Nemamo utjecaj na opseg i daljnju obradu podataka koje Facebook prikuplja pomoću ovoga alata te vas stoga obavještavamo sukladno našim saznanjima: Uporabom funkcije Facebook Custom Audiences Facebook dobiva informaciju da ste otvorili odgovarajući dio naše web stranice ili da ste kliknuli na naš oglas. Ako ste registrirani za neku Facebookovu uslugu, Facebook posjet može pripisati vašem korisničkom računu. Čak i ako niste registrirani na Facebooku, odnosno ako se niste prijavili, postoji mogućnost da Facebook sazna i pohrani vašu IP adresu kao i druga identifikacijska obilježja.

4.6.3 Pravna osnova za obradu vaših osobnih podataka u kontekstu funkcije remarketinga „Custom Audiences” je privola tvrtke Facebook Inc koju ste dali sukladno čl. 6. st. 1. toč. (a) OUZP-a. Obrada vaših osobnih podataka putem funkcije remarketinga „Custom Audiences” omogućuje nam unapređenje prodaje prodajom robe ili usluga. Upotrebljavamo ovaj alat kako bismo vam prikazali reklamu koja je vama zanimljiva te kako bismo vam naše web stranice učinili zanimljivijima. Tim se alatom u okviru posjeta društvene mreže Facebook ili drugih web stranica koje također upotrebljavaju ovaj postupak mogu prikazati oglasi u skladu s interesima („Facebook-Ads”).

4.6.4 Vaši će se osobni podaci izbrisati čim opozovete izjavu o privoli ili ako vaši osobni podaci više nisu potrebni za postizanje svrhe obrade.

4.6.5 Možete pronaći pregled kolačića koji se koriste na našoj web stranici za alat Facebook Custom Audiences u pojedinostima o kolačićima našeg bannera za kolačiće pod “Promijeni postavke kolačića“. To ćete pronaći u podnožju početne stranice. Možete opozvati izjavu o privoli za obradu svojih osobnih podataka u kontekstu funkcije „Facebook Custom Audience” u bilo kojem trenutku s učinkom za budućnost ponovnim pozivanjem našeg natpisa za kolačiće putem podnožja naše početne stranice i prilagodbom svojih postavki na odgovarajući način.

4.6.6 Funkcija „Facebook Custom Audience” može se deaktivirati i odgovarajućom postavkom vašeg preglednika ili za prijavljene korisnike na https://www.facebook.com/settings/?tab=ads#_.

4.6.7 Dodatne informacije o obradi podataka putem Facebooka pronaći ćete na https://www.facebook.com/about/privacy.

4.7 Oznaka Pinterest

4.7.1 Naša web stranica također upotrebljava praćenje konverzije „Oznaka Pinterest” tvrtke Pinterest Europe Ltd., Palmerston House, 2nd Floor, Fenian Street, Dublin 2, Irska. Na taj se način korisnicima naših web stranica u okviru posjeta Pinteresta ili drugih web stranica koje također upotrebljavaju ovaj postupak mogu prikazati oglasi u skladu s njihovim interesima. Upotrebljavamo ovaj alat kako bismo vam prikazali reklamu koja je vama zanimljiva te kako bismo vam našu web stranicu učinili zanimljivijom.

4.7.2 Na temelju korištenih marketinških alata vaš preglednik automatski uspostavlja izravnu vezu s poslužiteljem Pinteresta. Nemamo utjecaj na opseg i daljnju upotrebu podataka koje Pinterest prikuplja pomoću ovoga alata te vas stoga obavještavamo sukladno našim saznanjima: Uporabom oznake Pinterest Pinterest dobiva informaciju da ste otvorili odgovarajući dio naše web stranice ili da ste kliknuli na naš oglas. Ako ste registrirani za Pinterestovu uslugu, Pinterest može pridružiti posjet vašem korisničkom računu. Čak i ako niste registrirani na Pinterestu, odnosno ako se niste prijavili, postoji mogućnost da Pinterest sazna i pohrani vašu IP adresu kao i druga identifikacijska obilježja.

4.7.3 Pravna osnova za obradu vaših osobnih podataka u kontekstu praćenja konverzije „Oznaka Pinterest” je privola koju ste dali sukladno čl. 6 st. 1 toč. (a) OUZP-a. Obrada vaših osobnih podataka putem praćenja konverzije „Oznaka Pinterest” omogućuje nam unapređenje prodaje prodajom robe ili usluga. Upotrebljavamo praćenje konverzije kako bismo vam prikazali reklamu koja je vama zanimljiva te kako bismo vam naše web stranice učinili zanimljivijima. Praćenjem konverzije u okviru posjeta društvene mreže Pinterest ili drugih web stranica koje također upotrebljavaju ovaj postupak mogu se prikazati oglasi u skladu s interesima. Vaši će se osobni podaci izbrisati čim opozovete izjavu o privoli ili ako vaši osobni podaci više nisu potrebni za postizanje svrhe obrade.

4.7.4 Možete pronaći pregled kolačića koji se koriste na našoj web stranici za alat Facebook Custom Audiences u pojedinostima o kolačićima našeg bannera za kolačiće pod “Promijeni postavke kolačića“. To ćete pronaći u podnožju početne stranice.Možete opozvati izjavu o privoli za obradu svojih osobnih podataka u svrhu praćenja konverzije putem funkcije „Oznaka Pinterest” u bilo kojem trenutku s učinkom za budućnost ponovnim pozivanjem našeg natpisa za kolačiće putem podnožja naše početne stranice i prilagodbom svojih postavki na odgovarajući način.

4.7.5 Funkcija „Oznaka Pinterest” može se deaktivirati i odgovarajućom postavkom vašeg preglednika ili za prijavljene korisnike na https://help.pinterest.com/de/article/personalized-ads-on-pinterest.

4.7.6 Dodatne informacije o obradi podataka putem Pinteresta pronaći ćete na https://policy.pinterest.com/de/privacy-policy.

4.8 LinkedIn Insight-Tag

4.8.1 Naše web stranice također upotrebljavaju praćenje konverzije „Insight-Tag” tvrtke LinkedIn Ireland Unlimited Company, Wilton Place, Dublin 2, Irska. Na taj se način korisnicima naših web stranica u okviru posjeta društvene mreže LinkedIn ili drugih web stranica koje također koriste ovaj postupak mogu prikazati oglasi u skladu s njihovim interesima („LinkedIn-Ads”). Upotrebljavamo ovaj alat kako bismo vam prikazali reklamu koja je vama zanimljiva te kako bismo vam naše web stranice učinili zanimljivijima.

4.8.2 Na temelju korištenih marketinških alata vaš preglednik automatski uspostavlja izravnu vezu s poslužiteljem LinkedIna. Nemamo utjecaj na opseg i daljnju upotrebu podataka koje LinkedIn prikuplja pomoću ovoga alata te vas stoga obavještavamo sukladno našim saznanjima: Uporabom funkcije LinkedIn Insight-Tags LinkedIn dobiva informaciju da ste otvorili odgovarajući dio naše web stranice ili da ste kliknuli na naš oglas. Ako ste registrirani za neku uslugu LinkedIna, LinkedIn može pridružiti posjet vašem korisničkom računu. Čak i ako niste registrirani na LinkedInu, odnosno ako se niste prijavili, postoji mogućnost da LinkedIn sazna i pohrani vašu IP adresu kao i druga identifikacijska obilježja.

4.8.3 Pravna osnova za obradu vaših osobnih podataka u kontekstu praćenja konverzije „Insight-Tag” je privola koju ste dali sukladno čl. 6 st. 1 toč. (a) OUZP-a. Obrada vaših osobnih podataka omogućuje nam unapređenje prodaje prodajom robe ili usluga. Upotrebljavamo ovaj alat kako bismo vam prikazali reklamu koja je vama zanimljiva te kako bismo vam naše web stranice učinili zanimljivijima. Tim se alatom u okviru posjeta društvene mreže LinkedIn ili drugih web stranica koje također upotrebljavaju ovaj postupak mogu prikazati oglasi u skladu s interesima („LinkedIn-Ads”).

4.8.4 Možete pronaći pregled kolačića koji se koriste na našoj web stranici za alat Facebook Custom Audiences u pojedinostima o kolačićima našeg bannera za kolačiće pod “Promijeni postavke kolačića“. To ćete pronaći u podnožju početne stranice. Možete opozvati izjavu o privoli za obradu svojih osobnih podataka u svrhu praćenja konverzije putem funkcije „Insight-Tag” u bilo kojem trenutku s učinkom za budućnost ponovnim pozivanjem našeg natpisa za kolačiće putem podnožja naše početne stranice i prilagodbom svojih postavki na odgovarajući način.

4.8.5 Funkcija „Insight-Tag” može se deaktivirati i odgovarajućom postavkom vašeg preglednika ili za prijavljene korisnike na https://www.linkedin.com/psettings/advertising-data.

4.8.6 Dodatne informacije o obradi podataka putem LinkedIna pronaći ćete na https://www.linkedin.com/legal/cookie-policy i https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy.

4.9 Google Maps

4.9.1 Pravna osnova za obradu vaših osobnih podataka u kontekstu integracije usluga Google Maps je čl. 6. st. 1. toč. (f) OUZP-a.

4.9.2 Obrada vaših osobnih podataka u kontekstu integracije usluga Google Maps pomaže vam da lakše pronađete naše lokacije. Vaši će se osobni podaci izbrisati čim više ne budu potrebni za postizanje navedene svrhe. U našem slučaju to je nakon 12 mjeseci.

4.9.3 Možete opozvati svoj pristanak na obradu vaših osobnih podataka za Google Maps u bilo kojem trenutku i s budućim učinkom otvaranjem našeg bannera s kolačićima putem podnožja na našoj početnoj stranici i podešavanjem vaših postavki. Osim toga, možete primijeniti postavke u vašem pregledniku (na primjer instaliranjem dodataka) kako biste spriječili prijenos vaših podataka na Google poslužitelje. Ako vaš preglednik ne podržava Google Maps, nema pristupa Google poslužitelju. Za više informacija o uvjetima korištenja i zaštiti podataka posjetite: http://www.google.com/intl/en-GB/privacy/ .

4.10 Blog Geberit Aqua Clean

4.10.1 Pravna osnova za obradu vaših osobnih podataka u kontekstu funkcije komentara i bloga na našem blogu Geberit AquaClean je čl. 6. st. 1. toč. (f) OUZP-a. Obrada vaših osobnih podataka u kontekstu funkcije komentara i bloga na našem blogu Geberit AquaClean omogućit će našu transparentnu i individualnu komunikaciju. K tomu obrađujemo vaše osobne podatke kako bismo se mogli obraniti od potraživanja odgovornosti treće strane u slučaju objave nezakonitih komentara. Vaši će se osobni podaci izbrisati čim više ne budu potrebni za postizanje svrhe njihove obrade. U našem slučaju to je nakon 10 godina.

4.10.2 U bilo kojem trenutku imate mogućnost usprotiviti se obradi svojih osobnih podataka u kontekstu funkcije komentara i bloga s učinkom za budućnost. U tom ćemo slučaju izbrisati komentar s našeg bloga Geberit AquaClean odnosno nećemo ga objaviti.

4.11 LiveChat

4.11.1 Pravna osnova za obradu vaših osobnih podataka u kontekstu pripreme funkcije „Geberit LiveChat” je privola koju ste dali sukladno čl. 6. st. 1. toč. (a) OUZP-a.

4.11.2 S funkcijom „Geberit LiveChat” želimo vam pružiti mogućnost da nas brzo i jednostavno kontaktirate pomoću funkcije elektroničkog čavrljanja. Ako se želite koristiti ovom ponudom, svrha obrade vaših osobnih podataka je učiniti vam ovu funkciju dostupnom. Vaši će se osobni podaci izbrisati čim više ne budu potrebni za postizanje svrhe njihove obrade. To je obično slučaj tri godine nakon obrade vašeg zahtjeva.

4.11.3 U bilo kojem trenutku imate mogućnost opozvati svoju privolu za korištenje funkcijom „Geberit LiveChat” s učinkom za budućnost. U tom se slučaju više ne možete koristiti funkcijom LiveChat. Tada će se izbrisati svi osobni podaci koji su pohranjeni tijekom upotrebe funkcije čavrljanja.

4.12 ChatBot

4.12.1 Pravna osnova za obradu vaših osobnih podataka u kontekstu pripreme funkcije „ChatBot” je privola koju ste dali sukladno čl. 6. st. 1. toč. (a) OUZP-a.

4.12.2 S funkcijom „ChatBot” želimo vam pružiti mogućnost da brzo i jednostavno dobijete odgovor na svoja pitanja putem automata za čavrljanje. Ako i dalje želite kontaktirati našu korisniku službu te odaberete rubriku „Nastaviti s čavrljanjem”, bit ćete preusmjereni na LiveChat izravno iz ChatBota. Alternativno nas možete kontaktirati i e-poštom ili telefonom.

Vaši će se osobni podaci izbrisati čim više ne budu potrebni za postizanje svrhe njihove obrade. To je obično slučaj 90 dana nakon obrade vašeg zahtjeva.

4.12.3 U bilo kojem trenutku imate mogućnost opozvati svoju privolu za korištenje funkcijom „ChatBot” s učinkom za budućnost. U tom se slučaju više ne možete koristiti funkcijom ChatBot. Tada će se izbrisati svi osobni podaci koji su pohranjeni tijekom upotrebe funkcije čavrljanja.

4.13 Videocentar

4.13.1 Pravna osnova za obradu vaših osobnih podataka koji se obrađuju integracijom naših videozapisa je čl. 6. st. 1. toč. (f) OUZP-a.

4.13.2 Obrada vaših osobnih podataka u svrhu omogućavanja videocentra pomaže privlačnom, jedinstvenom prikazu videosadržaja na našoj web stranici koji ne ovisi o vašem krajnjem uređaju.

4.13.3 Vaši će se osobni podaci izbrisati čim više ne budu potrebni za postizanje svrhe njihove obrade. To je slučaj najkasnije nakon završetka vašeg posjeta našoj web stranici.

4.13.4 Obavezno je potrebna obrada vaših osobnih podataka, koji se obrađuju za integraciju videocentra. Slijedom toga nemate pravo na prigovor.

4.14 YouTube

4.14.1 Upotrebljavamo videoplatformu „YouTube” tvrtke YouTube, LLC 901 Cherry Ave., 94066 San Bruno, CA, SAD (u nastavku: »YouTube«), tvrtke tvrtke Google Inc. kako bismo osigurali privlačan, jedinstven prikaz videosadržaja na našoj web stranici koji ne ovisi o vašem krajnjem uređaju. To radimo u poboljšanom načinu privatnosti. Ako ne prihvatite kolačić prilikom posjeta web stranici, YouTube neće prikupljati podatke kada posjetite web stranicu. Tek kada želite reproducirati videozapis i prihvatite kolačić, vaši se podaci prenose na YouTube (poput IP adrese, stranice s uputama, podataka o uređaju (preglednik, vrsta uređaja), dohvaćeni videozapis). Sami bilježimo i spremamo jeste li i koji ste YouTube videozapis reproducirali kako bismo vam mogli ponuditi prilagođeni servis.

4.14.2 Izbrisat ćemo vaše osobne podatke čim više ne budu potrebni za postizanje svrhe njihove obrade.

4.14.3 Pravna osnova za obradu vaših osobnih podataka je vaša privola sukladno čl. 6. st. 1. toč. (a) OUZP-a. Vašu privolu možete opozvati u svako doba. Ako to želite učiniti, obratite nam se na gore navedene kontakte. Opoziv privole ne utječe na zakonitost obrade podataka koja je provedena temeljem privole.

4.14.4 Nemamo utjecaj na obradu podataka koju vrši YouTube. Dodatne informacije o obradi podataka koju vrši YouTube pronaći ćete na stranici https://policies.google.com/privacy?hl=de.

4.15 Vimeo

4.15.1 Upotrebljavamo videoplatformu „Vimeo” tvrtke Vimeo Inc., 555 West 18th Street, New York, New York 10011, SAD (u nastavku: »Vimeo«) kako bismo osigurali privlačan, jedinstven prikaz videosadržaja na našoj web stranici koji ne ovisi o vašem krajnjem uređaju. Ako ne prihvatite kolačić prilikom posjeta web stranici, Vimeo neće prikupljati podatke kada posjetite web stranicu. Tek kada želite reproducirati videozapis i prihvatite kolačić, vaši se podaci prenose na Vimeo (poput IP adrese, podataka o uređaju (preglednik, vrsta uređaja), dohvaćeni videozapis). Sami bilježimo i spremamo jeste li i koji ste Vimeo videozapis reproducirali kako bismo vam mogli ponuditi prilagođeni servis.

4.15.2 Izbrisat ćemo vaše osobne podatke čim više ne budu potrebni za postizanje svrhe njihove obrade.

4.15.3 Pravna osnova za obradu vaših osobnih podataka je vaša privola sukladno čl. 6. st. 1. toč. (a) OUZP-a. Vašu privolu možete opozvati u svako doba. Ako to želite učiniti, obratite nam se na gore navedene kontakte. Opoziv privole ne utječe na zakonitost obrade podataka koja je provedena temeljem privole.

4.15.4 Nemamo utjecaj na obradu podataka koju vrši Vimeo. Dodatne informacije o obradi podataka koju vrši Vimeo pronaći ćete na stranici https://vimeo.com/privacy.

4.16 Moving Image

4.16.1 Koristimo uslugu “Moving Image“ tvrtke movingimage EVP GmbH, Tempelhofer Ufer 1, 10961 Berlin, Njemačka, za optimizaciju integracije videozapisa, prijenosa uživo i događaja koji se nalaze na našoj web stranici. Moving Image nam omogućuje generiranje statistike o videozapisima koje činimo dostupnima na web stranici postavljanjem kolačića i lokalne pohrane. U tu svrhu obrađuju se sljedeći osobni podaci: IP adresa, datum i vrijeme vašeg posjeta, vremenska zona, operativni sustav, korišteni preglednik, ge-rat informacije, URL web stranice, URL upućivači.

4.16.2 Pravni temelj za obradu vaših osobnih podataka je vaš pristanak u skladu s točkom (a) članka 6. stavka 1. GDPR-a. Svoju izjavu o pristanku na obradu vaših osobnih podataka možete opozvati u bilo kojem trenutku u budućnosti ponovnim pozivanjem našeg bannera za kolačiće putem podnožja naše početne stranice i odgovarajućim podešavanjem postavki. Više informacija o zaštiti podataka možete pronaći na: https://www.movingimage.com/de/agb/datenschutzerklarung-der-movingimage-evp-gmbh/.

4.17 Tehnički potrebni kolačići

4.17.1 Uz kolačiće navedene u točkama 4.4 do 4.15 naše web stranice upotrebljavaju dodatne tehnički potrebne kolačiće. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se lokalno pohranjuju u privremenu memoriju vašeg preglednika. Kolačiće navedene u nastavku upotrebljavamo samo kako bismo proveli, odnosno na raspolaganje stavili uslugu kojom se koristite, sukladno čl. 6. st. 1. toč. (f) OUZP-a. Neke funkcije naših web stranica ne mogu se ponuditi bez upotrebe kolačića. Za njih je potrebno da se vaš preglednik prepozna i nakon promjene stranica. Vaši osobni podaci neće se obrađivati na drugi način. Naš legitimni interes za obradu podataka sastoji se u tome da se optimiziraju postavke web stranice za krajnji uređaj kojim se koristite te da se prilagode korisničke površine. Ako trebate daljnje informacije vezano za odvagivanje interesa koje treba provesti sukladno čl. 6. st. 1. toč. (f) OUZP-a, molimo da nas kontaktirate na gore navedene kontaktne podatke. Na našim web stranicama koriste se sljedeće vrste kolačića, a njihov se opseg i način funkcioniranja objašnjavaju u nastavku:

 • Privremeni kolačići (pogledajte točku 4.17.2)
 • Trajni kolačići (pogledajte točku 4.17.3)

4.17.2 Privremeni kolačići brišu se automatski kada zatvorite preglednik. Tu se posebno ubrajaju sesijski kolačići. Oni spremaju tzv. ID sesije pomoću kojeg se različiti upiti vašeg preglednika mogu pripisati zajedničkoj sesiji. Na taj se način računalo može ponovno prepoznati kada se vratite na našu web stranicu. Sesijski se kolačići brišu kada se odjavite ili zatvorite preglednik.

4.17.3 Trajni se kolačići brišu automatizirano nakon unaprijed određenog vremenskog razdoblja koje se može razlikovati ovisno o kolačiću. Te kolačiće u svako doba možete izbrisati u sigurnosnim postavkama svog preglednika.

4.17.4 Možete pronaći pregled tehnički potrebnih kolačića koji se koriste na našem web-mjestu u pojedinostima o kolačićima našeg bannera za kolačiće pod “Promjena postavki kolačića“. To ćete pronaći u podnožju početne stranice. Ako ste dali dozvolu, kolačići se spremaju na vaše računalo i s njega se prenose na našu web stranicu. Stoga imate potpunu kontrolu nad upotrebom kolačića. Promjenom postavki u vašem pregledniku možete deaktivirati ili ograničiti prijenos kolačića. Već pohranjene kolačiće možete izbrisati u svakom trenutku. To se može učiniti i automatski. Ako su deaktivirani kolačići za našu web stranicu, možda više nećete moći upotrebljavati sve funkcije web stranice u njihovom punom opsegu.

5 Prikupljanje i obrada dobrovoljno danih podataka

5.1 Prikupljamo i obrađujemo dobrovoljno dane osobne podatke tijekom interakcije (primjerice putem e-pošte, telefona ili naših web stranica) s kupcima, dobavljačima i drugim poslovnim partnerima.

Podaci se obrađuju u sljedeće svrhe:

5.1.1 Online katalog:

Pravna osnova za obradu vaših osobnih podataka u kontekstu online kataloga je čl. 6. st. 1. toč. (b) OUZP-a. Svrha obrade vaših osobnih podataka u kontekstu online kataloga je ispunjenje ugovora između vas i nas. Vaši će se osobni podaci izbrisati čim više ne budu potrebni za postizanje svrhe njihove obrade. Ako se vaši osobni podaci obrađuju u kontekstu online kataloga, izbrisat će se čim je ispunjen ugovor i čim su sva potraživanja iz ugovornog odnosa istekla ili više ne postoje zakonski propisani rokovi čuvanja. Obrada vaših osobnih podataka u kontekstu web trgovine obavezna je za ispunjenje ugovora između vas i nas. Slijedom toga nemate pravo na prigovor.

5.1.2 Registracija računa kupca / kreiranje novog Geberit ID-ja

Pravna osnova za obradu vaših osobnih podataka u kontekstu registracije računa kupca je čl. 6. st. 1. toč. (b) OUZP-a. Vaša registracija odnosno kreiranje Geberit ID-ja posebno omogućuje sklapanje ugovora i održavanje našeg odnosa s kupcima, zbog čega tijekom kreiranja Geberit ID-ja potvrđujemo vaš telefonski broj slanjem SMS-a koji trebate potvrditi. Stoga je obrada vaših osobnih podataka u kontekstu registracije potrebna za ispunjavanje ugovora ili za provedbu predugovornih mjera kao i u svrhu uspješnog održavanja našeg odnosa s kupcima. Vaši će se osobni podaci izbrisati čim više ne budu potrebni za postizanje svrhe njihove obrade. To se vrši najkasnije u slučaju zatvaranja vašeg računa. Možete prekinuti registraciju vašeg računa u svakom trenutku. U tom će se slučaju izbrisati vaši osobni podaci osim ako zakonski propisani rokovi čuvanja ne sprečavaju brisanje.

5.1.3 Obrazac za kontakt i kontakt putem e-maila

Pravna osnova za obradu vaših osobnih podataka u kontekstu uspostavljanja kontakta je čl. 6. st. 1. toč. (f) OUZP-a. Ako je svrha uspostavljanja kontakta sklapanje ugovora, tada je čl. 6. st. 1. toč. (b) OUZP-a dodatna pravna osnova za obradu vaših osobnih podataka. Obrada vaših osobnih podataka u slučaju uspostavljanja kontakta služi nam samo za obradu vašeg zahtjeva. Vaši će se osobni podaci izbrisati čim više ne budu potrebni za postizanje svrhe njihove obrade. Za osobne podatke koji su poslani u kontekstu uspostavljanja kontakta to je slučaj ako je vaš zahtjev obrađen i zakonski propisani rokovi čuvanja ne sprečavaju brisanje. U bilo kojem trenutku imate mogućnost usprotiviti se obradi svojih osobnih podataka u kontekstu uspostavljanja kontakta s učinkom za budućnost. U tom slučaju ne možemo dalje obrađivati vaš zahtjev. Svi osobni podaci koji su spremljeni tijekom uspostavljanja kontakta, brišu se u ovom slučaju osim ako zakonski propisani rokovi čuvanja ne sprječavaju brisanje.

5.1.4 Telefon

Pravna osnova za obradu vaših osobnih podataka koji se prenose u kontekstu uspostavljanja kontakta putem telefona je čl. 6. st. 1. toč. (f) OUZP-a. Ako je svrha uspostavljanja kontakta sklapanje ugovora ili dopunska provedba ugovora, tada je čl. 6. st. 1. toč. (b) OUZP-a dodatna pravna osnova za obradu vaših osobnih podataka. Obrada vaših osobnih podataka u slučaju uspostavljanja kontakta putem tehnologije telefona služi nam samo za obradu vašeg zahtjeva. Vaši će se osobni podaci izbrisati čim više ne budu potrebni za postizanje svrhe njihove obrade. Za osobne podatke koji su poslani u kontekstu uspostavljanja kontakta to je slučaj ako je vaš zahtjev obrađen i zakonski propisani rokovi čuvanja ne sprečavaju brisanje.

U bilo kojem trenutku imate mogućnost usprotiviti se obradi svojih osobnih podataka u kontekstu uspostavljanja kontakta s učinkom za budućnost. U tom slučaju ne možemo dalje obrađivati vaš zahtjev. Svi osobni podaci koji su spremljeni tijekom uspostavljanja kontakta, brišu se u ovom slučaju osim ako zakonski propisani rokovi čuvanja ne sprječavaju brisanje. Ako nas kontaktirate telefonom, u pojedinačnim se slučajevima vaš telefonski razgovor može snimati. O tome ćete biti obaviješteni prije početka razgovora. Pravna osnova za tu obradu vaših osobnih podataka u pravilu je čl. 6. st. 1. toč. (a) OUZP-a. Ako pravni poredak europske države članice ne predviđa izričitu privolu, pravna je osnova čl. 6. st. 1. toč. (f) OUZP-a.

5.1.5 Savjeti za kupce na temu Geberit kupaonica

Pravna osnova za obradu vaših osobnih podataka koje prenosite u okviru savjeta na temu kupaonica vaša je privola sukladno čl. 6. st. 1. toč. (a) OUZP-a. Ako je svrha uspostavljanja kontakta u kontekstu savjetovanja pokretanje, sklapanje ili provedba ugovora, tada je čl. 6. st. 1. toč. (b) OUZP-a dodatna pravna osnova za obradu vaših osobnih podataka. Ako koristite izborni, automatski sustav zakazivanja termina i primate informacije o terminu putem e-pošte, pravna osnova je vaš pristanak u skladu s točkom (a) članka 6. stavka 1. GDPR-a. Obrada vaših osobnih podataka upotrebljava se za obradu vašeg zahtjeva, kao i pružanje kompetentnih i brzih savjeta o našim proizvodima. Vaši će se osobni podaci izbrisati čim više ne budu potrebni za postizanje svrhe njihove obrade. Za osobne podatke koji su poslani u kontekstu vašeg upita to je slučaj ako je vaš zahtjev obrađen i zakonski propisani rokovi čuvanja ne sprečavaju brisanje. U bilo kojem trenutku imate mogućnost opoziva svoje privole za obradu svojih osobnih podataka u kontekstu željenog pružanja savjeta s učinkom za budućnost. U tom slučaju ne možemo dalje obrađivati vaš zahtjev. Svi osobni podaci koji su spremljeni tijekom uspostavljanja kontakta, brišu se u ovom slučaju osim ako zakonski propisani rokovi čuvanja ne sprječavaju brisanje.

5.1.6 Servis & služba za korisnike

Pravna osnova za obradu vaših osobnih podataka koji se prenose u kontekstu servisa i službe za korisnike koje koristite je čl. 6. st. 1. toč. (b) OUZP-a. Ako nam u kontekstu vašeg upita prenosite dodatne informacije, vaša je privola dodatna pravna osnova za obradu vaših osobnih podataka sukladno čl. 6. st. 1. toč. (a) OUZP-a. Obrada vaših osobnih podataka služi u svrhu obrade vašeg upita servisnoj službi ili službi za korisnike i na taj način služi za obradu bilo kojih upita servisnoj službi i službi za korisnike. Obrada vaših osobnih podataka u kontekstu vašeg zahtjeva stoga je potrebna za najbolje moguće ispunjavanje naših servisnih usluga. Vaši će se osobni podaci izbrisati čim više ne budu potrebni za postizanje svrhe njihove obrade. Za osobne podatke koji su poslani u kontekstu vašeg upita to je slučaj ako je vaš zahtjev obrađen i zakonski propisani rokovi čuvanja ne sprečavaju brisanje. U bilo kojem trenutku imate mogućnost usprotiviti se obradi svojih osobnih podataka u kontekstu obrade vašeg upita servisnoj službi i/ili službi za korisnike s učinkom za budućnost. U tom slučaju ne možemo dalje obrađivati vaš zahtjev. Svi osobni podaci koji su spremljeni tijekom upita servisnoj službi i/ili službi za korisnike, brišu se u ovom slučaju osim ako zakonski propisani rokovi čuvanja ne sprječavaju brisanje.

Ako nas kontaktirate telefonom, u pojedinačnim se slučajevima vaš telefonski razgovor može snimati. O tome ćete biti obaviješteni prije početka razgovora. Pravna osnova za tu obradu vaših osobnih podataka u pravilu je čl. 6. st. 1. toč. (a) OUZP-a. Ako pravni poredak europske države članice ne predviđa izričitu privolu, pravna je osnova čl. 6. st. 1. toč. (f) OUZP-a.

5.1.7 Centar za preuzimanje

Pravna osnova za obradu vaših osobnih podataka u kontekstu „Centra za preuzimanje” je čl. 6. st. 1. toč. (a) OUZP-a. Ako je svrha uspostavljanja kontakta u kontekstu „Centra za preuzimanje” sklapanje ugovora, tada je čl. 6. st. 1. toč. (b) OUZP-a dodatna pravna osnova za obradu vaših osobnih podataka. Obrada vaših osobnih podataka služi u svrhu pripreme odnosno slanja dokumentacije koju želite putem naše web stranice. Stoga je obrada vaših osobnih podataka u kontekstu „Centra za preuzimanje” potrebna za obradu vašeg zahtjeva, odnosno za prijenos dokumentacije koju želite. Vaši će se osobni podaci izbrisati čim više ne budu potrebni za postizanje svrhe njihove obrade. Za osobne podatke koji su poslani u kontekstu odgovarajućeg upita za narudžbu to je slučaj ako je vaša narudžba obrađena i zakonski propisani rokovi čuvanja ne sprečavaju brisanje. U bilo kojem trenutku imate mogućnost usprotiviti se obradi svojih osobnih podataka u kontekstu postupka narudžbe s učinkom za budućnost. U tom slučaju ne možemo dalje obrađivati vaš zahtjev. Svi osobni podaci koji su spremljeni tijekom postupka narudžbe, brišu se u ovom slučaju osim ako zakonski propisani rokovi čuvanja ne sprječavaju brisanje.

5.1.8 Streaming ponude

Naša početna stranica nudi mogućnost registracije za naše digitalne manifestacije i digitalnog sudjelovanja u njima („streaming ponude”). Pravna osnova za obradu vaših osobnih podataka u kontekstu streaming ponuda, primjerice u kontekstu „Geberit susreta inovacija” je čl. 6. st. 1. toč. (a) OUZP-a. Relevantni postupak registracije, uključujući obradu vaših osobnih podataka, potreban je kako biste se mogli koristiti uslugom digitalnog streaminga. Obrada vaših osobnih podataka služi u svrhu pripreme i provedbe streaming ponude koju ste zatražili. Vaši će se osobni podaci izbrisati čim više ne budu potrebni za postizanje svrhe njihove obrade. Za osobne podatke koji su poslani u kontekstu odgovarajuće streaming ponude to je slučaj ako je odgovarajuća digitalna manifestacija završena i zakonski propisani rokovi čuvanja ne sprečavaju brisanje. U bilo kojem trenutku imate mogućnost usprotiviti se obradi svojih osobnih podataka u kontekstu sudjelovanja u našim streaming ponudama s učinkom za budućnost. U tom slučaju više ne možete sudjelovati u željenoj digitalnoj manifestaciji. Svi osobni podaci koji su spremljeni tijekom registracije odnosno sudjelovanja u našem digitalnom streamingu, brišu se u ovom slučaju osim ako zakonski propisani rokovi čuvanja ne sprječavaju brisanje.

5.1.9 Geberit laboratorij za zaštitu od požara

Pravna osnova za obradu vaših osobnih podataka u kontekstu registracije, prijave i sudjelovanja u manifestaciji „Geberit laboratorij za zaštitu od požara” je čl. 6. st. 1. toč. (a) OUZP-a. Relevantni postupak prijave, uključujući obradu vaših osobnih podataka, potreban je kako biste mogli sudjelovati u „Geberit laboratoriju za zaštitu od požara”. Obrada vaših osobnih podataka služi u svrhu prijave i provedbe ponude „Geberit laboratorij za zaštitu od požara”. Vaši će se osobni podaci izbrisati čim više ne budu potrebni za postizanje svrhe njihove obrade. Za osobne podatke koji su potrebni u kontekstu registracije i prijave na „Geberit laboratorij za zaštitu od požara” to je slučaj ako je manifestacija završena i zakonski propisani rokovi čuvanja ne sprečavaju brisanje. U bilo kojem trenutku imate mogućnost usprotiviti se obradi svojih osobnih podataka u kontekstu sudjelovanja u „Geberit laboratoriju za zaštitu od požara” s učinkom za budućnost. U tom slučaju više ne možete sudjelovati u manifestaciji „Geberit laboratorij za zaštitu od požara”. Svi osobni podaci koji su spremljeni tijekom registracije odnosno sudjelovanja u manifestaciji „Geberit laboratorij za zaštitu od požara”, brišu se u ovom slučaju osim ako zakonski propisani rokovi čuvanja ne sprječavaju brisanje.

5.1.10 Geberit Pro Planner i Revit Plug-in

In Pravna osnova za obradu vaših osobnih podataka u kontekstu instalacije i upotrebe alata za projektiranje sanitarija je čl. 6. st. 1. toč. (a) OUZP-a. Svrha obrade vaših osobnih podataka je pružiti vam mogućnost upotrebe alata za projektiranje sanitarija. Vaši će se osobni podaci izbrisati čim više ne budu potrebni za postizanje svrhe njihove obrade. Za osobne podatke koji su potrebni u kontekstu instalacije i upotrebe alata za projektiranje sanitarija to je slučaj ako se alat za projektiranje sanitarija briše i zakonski propisani rokovi čuvanja ne sprečavaju brisanje. U bilo kojem trenutku imate mogućnost usprotiviti se obradi svojih osobnih podataka u kontekstu upotrebe alata za projektiranje sanitarija s učinkom za budućnost. U tom se slučaju više ne možete koristiti alatom za projektiranje sanitarija. Svi osobni podaci koji su spremljeni tijekom instalacije i upotrebe alata za projektiranje sanitarija, brišu se u ovom slučaju osim ako zakonski propisani rokovi čuvanja ne sprječavaju brisanje.

5.1.11 Geberit mailing lista

Pravna osnova za obradu vaših osobnih podataka u kontekstu prijave na našu mailing listu je privola koju ste dali sukladno čl. 6. st. 1. toč. (a) OUZP-a. Obrada vaših osobnih podataka koristi se kako bismo vam poslali mailing listu. Svrha obrade vaših osobnih podataka u kontekstu slanja mailing liste prijenos je informacija, ponuda i eventualno unapređenje prodaje prodajom robe ili usluga. Vaši će se osobni podaci izbrisati čim više ne budu potrebni za postizanje svrhe njihove obrade. Stoga će se vaši osobni podaci spremati sve dok se ne odjavite s naše mailing liste. U svakom trenutku možete opozvati privolu za primanje mailing liste ili upotrijebiti poveznicu za odjavu koja se nalazi unutar mailing liste kako biste otkazali daljnje primanje mailing liste.

5.1.12 Geberit objave za medije

Pravna osnova za obradu Vaših osobnih podataka u kontekstu registracije za naše medijske objave je Vaša deklarirana suglasnost u skladu s točkom (a) članka 6(1) GDPR-a. Svrha obrade vaših osobnih podataka u kontekstu Geberit medijskih objava je slanje korporativnih komunikacija koje se odnose na Geberit grupu. Vaši osobni podaci bit će izbrisani čim više nisu potrebni za postizanje svrhe za koju su obrađivani. Vaši osobni podaci stoga će biti pohranjeni sve dok ne odjavite pretplatu na naše medijske objave. Svoju suglasnost za primanje priopćenja za medije možete opozvati u bilo kojem trenutku ili koristiti poveznicu za odjavu unutar priopćenja za medije kako biste se usprotivili daljnjem primanju priopćenja za medije.

5.1.13 Geberit Newseletter ili Useletter

Pravna osnova za obradu vaših osobnih podataka u kontekstu prijave na slanje biltena Geberit Newsletter (za krajnje korisnike) i Geberit Useletter (za poslovne partnere) je privola koju ste dali sukladno čl. 6. st. 1. toč. (a) OUZP-a. Obrada vaših osobnih podataka koristi se kako bismo vam poslali Geberit Newsletter ili Useletter. Svrha obrade vaših osobnih podataka u kontekstu slanja biltena Geberit Newsletter ili Useletter prijenos je informacija, ponuda i eventualno unapređenje prodaje prodajom robe ili usluga. Vaši će se osobni podaci izbrisati čim više ne budu potrebni za postizanje svrhe njihove obrade. Stoga će se vaši osobni podaci spremati sve dok se ne odjavite s našeg biltena Geberit Newsletter ili Useletter. U svakom trenutku možete opozvati privolu za primanje biltena Geberit Newsletter ili Useletter ili upotrijebiti poveznicu za odjavu koja se nalazi u svakom biltenu Newslettera Uselettera kako biste otkazali daljnje primanje biltena.

5.1.14 Direktni marketing

Pravna osnova za obradu vaših osobnih podataka u kontekstu mjera direktnog marketinga je ili privola koju ste dali sukladno čl. 6. st. 1. toč. (a) OUZP-a ili zakonska dozvola iz čl. 6. st. 1. toč. (f) OUZP-a odn.odgovarajućih propisa prava tržišnog natjecanja. Svrha obrade vaših osobnih podataka u kontekstu mjera direktnog marketinga prijenos je informacija, ponuda i eventualno unapređenje prodaje prodajom robe ili usluga. Vaši će se osobni podaci izbrisati čim više ne budu potrebni za postizanje svrhe njihove obrade; posebno kad se zaprimi opoziv ili prigovor. U svakom trenutku možete opozvati privolu s učinkom za budućnost odn. usprotiviti se obradi svojih osobnih podataka u kontekstu mjera direktnog marketinga s učinkom za budućnost.

5.1.15 Nagradne igre

Pravna osnova za obradu vaših osobnih podataka u kontekstu nagradnih igri je čl. 6. st. 1. toč. (b) OUZP-a. Svrha obrade vaših osobnih podataka u kontekstu nagradnih igri je ispunjenje ugovora o sudjelovanju u nagradnim igrama između vas i nas. Vaši će se osobni podaci izbrisati čim više ne budu potrebni za postizanje svrhe njihove obrade. Ako se vaši osobni podaci obrađuju u kontekstu nagradnih igri, izbrisat će se kad je nagradna igra potpuno provedena. U bilo kojem trenutku imate mogućnost usprotiviti se obradi svojih osobnih podataka u kontekstu sudjelovanja u nagradnim igrama s učinkom za budućnost. U tom slučaju više ne možete sudjelovati u nagradnoj igri. Tada će se izbrisati svi osobni podaci koji su spremljeni tijekom sudjelovanja u nagradnoj igri.

5.1.16 Promocije povrata novca i produženo jamstvo

Pravna osnova za obradu vaših osobnih podataka u kontekstu promocije povrata novca i produženog jamstva je čl. 6. st. 1. toč. (b) OUZP-a. Svrha obrade vaših osobnih podataka u kontekstu promocija povrata novca i produženog jamstva je ispunjenje ugovora između vas i nas. Vaši će se osobni podaci izbrisati čim više ne budu potrebni za postizanje svrhe njihove obrade. Ako se vaši osobni podaci obrađuju u kontekstu promocija povrata novca i produženog jamstva, izbrisat će se kad su promocije povrata novca potpuno završile odnosno kad je isteklo vrijeme jamstva. U bilo kojem trenutku imate mogućnost usprotiviti se obradi svojih osobnih podataka u kontekstu promocija povrata novca i produženog jamstva s učinkom za budućnost. U tom slučaju više ne možete sudjelovati u promocijama povrata novca odnosno više ne možete iskoristiti produžena jamstva. Tada će se izbrisati svi osobni podaci koji su spremljeni tijekom promocija povrata novca i produženog jamstva.

5.1.17 Virtualne manifestacije

Pravna osnova za obradu vaših osobnih podataka u kontekstu provedbe virtualne manifestacije je čl. 6. st. 1. toč. (b) OUZP-a. Svrha obrade vaših osobnih podataka u kontekstu provedbe virtualne manifestacije je ispunjenje ugovora o provedbi manifestacije između vas i nas. Vaši će se osobni podaci izbrisati čim više ne budu potrebni za postizanje svrhe njihove obrade. Ako se vaši osobni podaci obrađuju u kontekstu provedbe virtualne manifestacije, izbrisat će se kad je virtualna manifestacija potpuno provedena. U bilo kojem trenutku imate mogućnost usprotiviti se obradi svojih osobnih podataka u kontekstu provedbe virtualne manifestacije s učinkom za budućnost. U tom slučaju ne možete više sudjelovati u virtualnoj manifestaciji. Tada će se izbrisati svi osobni podaci koji su spremljeni tijekom provedbe virtualne manifestacije.

5.1.18 Prikupljanje podataka o COVID-19 tijekom klasičnih manifestacija/školovanja

Pravna osnova za obradu vaših osobnih podataka u kontekstu provedbe klasičnih manifestacija/školovanja je čl. 6. st. 1. toč. (c) OUZP-a u kombinaciji s važećim regulativama Zakona o zaštiti od infekcija te Pravilnikom o mjerama za zaštitu od infekcija koji proizlazi iz tog zakona kao i drugim „CORONA odredbama”. Svrha obrade vaših osobnih podataka u kontekstu provedbe klasičnih manifestacija/školovanja je ispunjavanje zakonskih propisa za zaštitu od infekcija. Vaši će se osobni podaci izbrisati čim više ne budu potrebni za postizanje svrhe njihove obrade.Obrada vaših osobnih podataka u kontekstu provedbe klasičnih manifestacija/školovanja služi pridržavanju zakonski određenih obveza. Slijedom toga nemate pravo na prigovor i ne postoji mogućnost da ne sudjelujete u klasičnim manifestacijama/školovanjima.

6 Dodatne obrade podataka uz našu web stranicu

6.1.1 Facebook Insights (Facebook fan page):

Našu Facebook stranicu obožavatelja vodimo zajedno s tvrtkom Meta Platforms Inc. 1 Hacker Way, Menlo Park, California 94025, USA (u nastavku „Facebook”). U tu svrhu sklopili smo dogovor s Facebookom o tome tko od nas ispunjava koje obveze prema OUZP-u. Bitne sadržaje obrade možete vidjeti na stranicihttps://www.facebook.com/legal/terms/page_controller_addendum. Informacije o obradi vaših osobnih podataka putem Facebooka možete vidjeti na stranicihttps://www.facebook.com/legal/terms/information_about_page_insights_data. Pravna osnova za obradu vaših osobnih podataka je čl. 6. st. 1. toč. (f) OUZP-a. Obrada vaših osobnih podataka putem Facebook Insights omogućuje nam analizu vašeg ponašanja prilikom korištenja. Procjenom dobivenih podataka možemo prikupiti informacije o atraktivnosti naše Facebook stranice obožavatelja. To nam pomaže da našu Facebook stranicu obožavatelja prilagodimo potrebama i korisnicima. Facebook će nam staviti na raspolaganje vaše osobne podatke prikupljene tijekom rada naše Facebook stranice obožavatelja. Vaši će se osobni podaci izbrisati čim više ne budu potrebni za postizanje navedenih svrha. Ako ne želite da Facebook Insights bilježi vaše podatke, u bilo kojem trenutku imate mogućnost usprotiviti se obradi vaših osobnih podataka u okviru Facebook Insightsa s učinkom za budućnost. U tom slučaju prosljeđujemo Facebooku vaš zahtjev za prigovor.

6.1.2 Instagram

Instagram je proizvod tvrtke Meta Platforms Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2 Irska (u nastavku „Meta”). Našu Instagram stranicu vodimo zajedno s Metom. U tu svrhu sklopili smo dogovor s Metom tko od nas ispunjava koju obvezu prema OUZP-u. Glavne sadržaje obrade vaših osobnih podataka putem usluge Instagram možete pronaći nahttps://help.instagram.com/519522125107875. Informacije o obradi vaših osobnih podataka putem Facebooka možete vidjeti na stranicihttps://www.facebook.com/legal/terms/information_about_page_insights_data. Pravna osnova za obradu vaših osobnih podataka je čl. 6. st. 1. toč. (f) OUZP-a. Obrada vaših osobnih podataka putem Mete preko usluge Instagram omogućuje nam analizu vašeg ponašanja prilikom korištenja. Procjenom dobivenih podataka možemo prikupiti informacije o atraktivnosti naše Instagram stranice. To nam pomaže da našu Instagram stranicu obožavatelja prilagodimo potrebama i korisnicima. Meta će nam staviti na raspolaganje vaše osobne podatke prikupljene tijekom rada naše Instagram stranice. Vaši će se osobni podaci izbrisati čim više ne budu potrebni za postizanje navedenih svrha. Ako ne želite da Meta bilježi vaše podatke, u bilo kojem trenutku imate mogućnost usprotiviti se obradi svojih osobnih podataka u okviru Instagrama odnosno Mete s učinkom za budućnost. U tom slučaju prosljeđujemo Meti vaš zahtjev za prigovor.

6.1.3 YouTube kanal

Kako bismo našu ponudu društvenih medija prilagodili vašim potrebama, koristimo YouTube kanal koji vodi tvrtka Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Irska (u nastavku „Google”). YouTube je videoplatforma na kojoj korisnici mogu objavljivati videozapise i učiniti ih javno dostupnima. Dodatne informacije o obradi vaših osobnih podataka putem Googlea možete vidjeti na stranicihttps://policies.google.com/privacy?hl=de&gl=de#infocollect. Ako se želite koristiti našom ponudom YouTube kanala upozoravamo vas da to činite na vlastitu odgovornost. To posebno vrijedi za korištenje funkcijama koje su ponuđene unutar YouTube kanala, poput dijeljenja, ocijenjivanja ili komentiranja odgovarajućih videozapisa. Ne možemo utjecati na vrstu i opseg podataka koje Google obrađuje u okviru YouTube kanala. Kada upotrebljavate YouTube kanal, Google obrađuje vaše osobne podatke i pritom ih, neovisno o vašem prebivalištu, prenosi u SAD, Irsku ili svaku drugu zemlju u kojoj Google posluje te ih tamo po potrebi dodatno obrađuje. Pravna osnova za obradu vaših osobnih podataka je čl. 6. st. 1. toč. (f) OUZP-a. Obrada vaših osobnih podataka odvija se u svrhu prilagodbe našeg YouTube kanala vašim potrebama i korisnicima te da ga učinimo atraktivnim. U tom kontekstu, vaše osobne podatke obrađujemo samo na YouTube kanalu ako je to potrebno za pružanje informacija o našim ponudama i uslugama. Osim toga, obrađujemo osobne podatke u okviru YouTube kanala u svrhu provođenja bilo kakvih procesa komunikacije s korisnicima i zainteresiranim stranama na našem YouTube kanalu. Google će nam staviti na raspolaganje vaše osobne podatke prikupljene tijekom rada našeg YouTube kanala. Vaši će se osobni podaci izbrisati čim više ne budu potrebni za postizanje navedenih svrha. Ako ne želite da Google bilježi vaše podatke, u bilo kojem trenutku imate mogućnost usprotiviti se obradi svojih osobnih podataka u okviru YouTube kanala. U tom slučaju prosljeđujemo Googleu vaš zahtjev za prigovor.

6.2 Twitter

Twitter je proizvod tvrtke Twitter International Company, One Cumberland Place, Fe-nian Street, Dublin 2, D02 AX07, Irska (u daljnjem tekstu “Twitter“). Svojom Twitter stranicom upravljamo zajedno s Twitterom. U tu smo svrhu s Twitterom sklopili ugovor o tome tko od nas ispunjava koju obvezu sukladno GDPR-u. Glavni sadržaj obrade vaših osobnih podataka od strane Twittera možete vidjeti na https://twitter.com/de/privacy. Pravna osnova za obradu vaših osobnih podataka je točka (f) članka 6. stavka 1. GDPR-a. Obrada vaših osobnih podataka od strane Twittera omogućuje nam analizu vašeg ponašanja pri korištenju. Procjenom dobivenih podataka možemo prikupiti podatke o atraktivnosti naše Twitter stranice. To nam pomaže da našu stranicu na Twitteru učinimo prilagođenijom korisniku i prilagođenom vašim potrebama. Vaše osobne podatke prikupljene tijekom rada naše Twitter stranice stavlja nam na raspolaganje Twitter. Vaši osobni podaci bit će izbrisani čim nam više ne budu potrebni za gore navedene svrhe. Ako ne želite da Twitter prikuplja Vaše podatke, u svakom trenutku imate mogućnost uložiti prigovor na obradu Vaših osobnih podataka u okviru Twittera za budućnost. U tom ćemo slučaju vaš zahtjev za prigovorom proslijediti Twitteru.

7 Unosi subjekta podataka sukladno čl. 12 OUZP-a

Pravna osnova za obradu vaših osobnih podataka u kontekstu obrade vašeg upita za zaštitu podataka („Unos subjekta podataka”) je čl. 6. st. 1. toč. (c) u kombinaciji s čl. 12. OUZP-a. Pravna osnova za naknadnu dokumentaciju o zakonski usklađenoj obradi unosa subjekta podataka je čl. 6. st. 1. toč. (f) OUZP-a. Svrha obrade vaših osobnih podataka u kontekstu obrade unosa subjekta podataka je odgovaranje na vaš upit za zaštitu podataka. Naknadna dokumentacija o zakonski usklađenoj obradi pojedinog unosa subjekta podataka služi ispunjavanju zakonski zatražene odgovornosti, čl. 5. st. 2. OUZP-a. Vaši će se osobni podaci izbrisati čim više ne budu potrebni za postizanje svrhe njihove obrade. U slučaju obrade unosa subjekta podataka, podaci će se izbrisati tri godine nakon završetka odgovarajućeg postupka. U bilo kojem trenutku imate mogućnost usprotiviti se obradi svojih osobnih podataka u kontekstu obrade unosa subjekta podataka s učinkom za budućnost. Međutim, u tom slučaju ne možemo dalje obrađivati vaš upit za zaštitu podataka. Dokumentacija o zakonski usklađenoj obradi pojedinog unosa subjekta podataka obavezno je potrebna. Slijedom toga nemate pravo na prigovor.

8 Pravna obrana i izvršenje

Pravna osnova za obradu vaših osobnih podataka u kontekstu pravne obrane i izvršenja je čl. 6. st. 1. toč. (f) OUZP-a. Svrha obrade vaših osobnih podataka u kontekstu pravne obrane i izvršenja je obrana od neovlaštenih zahtjeva, kao i pravna provedba i ostvarivanje zahtjeva i prava. Vaši će se osobni podaci izbrisati čim više ne budu potrebni za postizanje svrhe njihove obrade. Obrada vaših osobnih podataka u kontekstu pravne obrade i izvršenja obavezno je potrebna za pravnu obranu i izvršenje. Slijedom toga nemate pravo na prigovor.

9 Prosljeđivanje vaših podataka trećim osobama

Osobne podatke dobit će ona radna mjesta i odjeli u našoj tvrtki koji trebaju te podatke radi ispunjavanja prethodno navedenih svrha. K tomu se ponekad koristimo različitim pružateljima usluga te prenosimo vaše osobne podatke drugim povjerljivim primateljima. To primjerice mogu biti:

 • druga društva iz grupacije Geberit u svrhu centralnog administriranja kupaca i realizacije poslova
 • druga društva iz grupacije Geberit u svrhu pružanja centralnih IT i drugih usluga
 • pružatelj logističkih usluga
 • banke kao i drugi pružatelji usluga plaćanja u svrhu obrade bilo kakvih plaćanja
 • pružatelj usluga u svrhu organizacije, provedbe i rukovanja bilo kakvim montažnim radovima i postprodajnim servisima
 • usluge skeniranja
 • tiskare
 • pružatelj IT usluga
 • odvjetnici i sudovi

10 Prijenos u treće zemlje

10.1 Tijekom obrade vaših osobnih podataka, vaše osobne podatke možemo prenijeti pouzdanim pružateljima usluga u trećim zemljama. Treće zemlje su zemlje koje su izvan Europske unije (EU) ili Europskog gospodarskog prostora (EEA). Pritom surađujemo samo s pružateljima usluga koji nam mogu pružiti prikladna jamstva za sigurnost vaših osobnih podataka i koji mogu jamčiti da će se vaši osobni podaci obrađivati u skladu sa strogim europskim standardima zaštite podataka. Kopiju ovih prikladnih jamstava možete pregledati u našim prostorijama.

10.2 Ako osobne podatke prenesemo u treće zemlje, to će biti učinjeno na temelju takozvane Odluke o primjerenosti Europske komisije, ili, u nedostatku takve odluke, na temelju takozvanih standardnih ugovornih klauzula, koje je također izdala Europska komisija, te ukoliko su potrebne daljnje mjere.

11 Vaša prava

11.1 S obzirom na vaše osobne podatke koje obrađujemo imate niže opisana prava. Molimo da vezano za ostvarenje svojih prava svoj pisani upit pošaljete na gore navedene kontakte ili na sljedeću e-mail adresu:dataprotection@geberit.com.

11.2 Pravo na pristup podacima

U svakom trenutku imate pravo zatražiti od nas podatke o svojim osobnim podacima koje obrađujemo u okviru čl. 15. OUZP-a.

11.3 Pravo na ispravak

U skladu s člankom 16. GDPR-a, imate pravo od nas bez nepotrebnog odgađanja ishoditi ispravak netočnih osobnih podataka koji se tiču ​​Vas. Uzimajući u obzir svrhe obrade, imate pravo na dopunu nepotpunih osobnih podataka, uključujući i davanjem dopunske izjave.

11.4 Pravo na brisanje
U skladu s preduvjetima navedenim u članku 17. GDPR-a, imate pravo od nas zatražiti brisanje osobnih podataka koji se odnose na vas. Preduvjeti predviđaju pravo na brisanje, posebno kada osobni podaci više nisu potrebni za svrhe za koje su prikupljeni ili na drugi način obrađeni. Mogućnost ostvarivanja ovog prava ograničena je u skladu s člankom 17. stavkom 3. GDPR-a, posebno u slučajevima kada su nam potrebni vaši podaci kako bismo ispunili zakonsku obvezu ili obradili pravne zahtjeve.
11.5 Pravo na ograničavanje obrade

Imate pravo od nas tražiti ograničavanje obrade sukladno odredbama iz čl. 18. OUZP-a. To pravo postoji posebice, ako je između vas i nas sporna točnost osobnih podataka, tijekom razdoblja koje je potrebno za provjeru točnosti podataka te ako, u slučaju postojanja prava na brisanje, umjesto brisanja zahtijevate ograničavanje obrade; nadalje, u slučaju da podaci više nisu potrebni u svrhe obrade, ali vam trebaju za postavljanje, ostvarivanje ili obranu pravnih zahtjeva te ako je između nas i vas još uvijek sporno da li će prigovor biti uspješan. Ako je obrada vaših podataka u skladu s time ograničena, podaci se smiju obrađivati samo još u iznimnim slučajevima, primjerice ako ste dali privolu ili je to potrebno radi ostvarivanja pravnih zahtjeva.

11.6 Pravo na prigovor na obradu

Iz razloga koji proizlaze iz vaše posebne situacije, sukladno čl. 21. OUZP-a imate pravo u svako doba uložiti prigovor na obradu vaših osobnih podataka koja se provodi, između ostaloga, temeljem čl. 6. st. 1. toč. (e) ili (f) OUZP-a. Mi ćemo u tom slučaju obustaviti obradu vaših osobnih podataka, osim ako dokažemo da postoje uvjerljivi legitimni razlozi za obradu koji nadilaze vaše interese, prava i slobode ili radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva.

11.7 Pravo na prenosivost podataka

Imate pravo osobne podatke koje ste nam pružili zaprimiti u strukturiranom, uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu sukladno odredbama čl. 20. OUZP-a. Sukladno tome je, između ostaloga, potrebno da se obrada podataka temelji na vašoj privoli i da se ona provodi pomoću automatiziranih postupaka.

11.8 Pravo na pritužbu nadležnom nadzornom tijelu za zaštitu podataka.

Imate pravo na pritužbu nadzornom tijelu, posebice u državi članici u kojoj imate boravište, radno mjesto ili mjesto navodnog prekršaja, ako smatrate da obrada osobnih podataka krši primjenjivo pravo o zaštiti podataka.

12 Brisanje vaših podataka

Načelno vaše osobne podatke brišemo ili anonimiziramo čim više nisu potrebni u svrhe u koje smo ih prikupili ili koristili sukladno prethodno navedenim točkama. Ako se podaci moraju čuvati iz zakonskih razloga, onda ih blokiramo. Na taj način više nisu raspoloživi za daljnju uporabu. Ako želite dodatne informacije o našim rokovima za brisanje i pohranu, molimo obratite se odgovornoj osobi navedenoj u točki 2.

13 Promjene svrhe

Vaši se osobni podaci obrađuju u druge svrhe samo ako je to dopušteno pravnim propisom ili ste dali svoju privolu za izmijenjenu svrhu obrade podataka. U slučaju daljnje obrade u druge svrhe, osim onih u koje su podaci prvobitno prikupljeni, obavijestit ćemo vas prije daljnje obrade o tim drugim svrhama te ćemo vam na raspolaganje staviti sve dodatne mjerodavne informacije.

14 Automatizirane odluke u pojedinačnom slučaju ili mjere za izradu profila

Ne koristimo automatizirane procese obrade radi donošenja odluka – ni za izradu profila.

Stanje: Srpanj 2022.